Imatges de la BioBlitzBcn2010 - Parc de la Ciutadella

Diumenge 13/06/10 a les 11:10 h s'iniciava l'itinerari de recerca d'artròpodes diürn de la BioBlitzBcn al Parc de la Ciutadella, dins del marc de la Festa de la Ciència 2010. La visita ha estat conduïda per la Glòria Masó, la Mireia Nel·lo, la Neus Brañas i el Jorge Mederos, amb la col·laboració de l'Equip del Departament d'Artròpodes del Museu de Ciències Naturals -Institut de Cultura- de l'Ajuntament de Barcelona. Al blog del Museu podeu seguir també els esdeveniments de la BioBlitzBcn.
Hem pogut comptar amb la presència de Xavier Roig i Federico García, especialistes en formigues.

El laboratori de camp on hi havien els binoculars i tots els elements per a identificar els insectes.
El dossier de la diversitat d'artròpodes de la Ciutadella, la llibreta de camp i el pot per a capturar insectes.

Hem realitzat un recorregut pel parc, tot observant i recol·lectant mostres per a la seva posterior identificació.
TV3 ha fet un reportatge sobre l'activitat de la BioBlitz que s'estava fent al Parc de la Ciutadella, dins del Marc de la Festa de la Ciència 2010.

L'equip d'entomòlegs havia deixat preparades unes trampes, repartides per diferents espais del Parc, per tal de poder recol·lectar molts insectes per a la seva identificació.
La BioBlitzBcn, finalitzava a les 12:00h. En aquest moment, al Pati de les Ciències de la UB es tancava la recepció de mostres.

A les 13:00 h, tal com estava programat, s'ha fet l'acte de cloenda de la BioBlitzBcn2010. Hem pogut comptar amb la presència del Xavier Testar Ymbert,  Director del Programa "Barcelona, Recerca i Innovació" de l'Ajuntament de Barcelona i del Jordi Serra Raventós, Delegat del Rector de la UB per a Sostenibilitat.
En aquest acte, el Sergi Garcia, col·laborador de Medi Ambient de l'Ajuntament, que havia realitzat l'itinerari d'amfibis i d'aus al Parc del Laberint, procedeix a alliberar 3 ocells autòctons i dos tòtils, com a símbol de la necessitat de vetllar i actuar per tal de protegir la biodiversitat de la nostra ciutat.
Malgrat que els actes de la BioBlitzBcn2010 han finalitzat, encara queda molta feina als especialistes per a poder determinar totes les mostres rebudes.

La Glòria Masó i la Neus Brañas observant els insectes capturats a l'itinerari de recerca del Parc de la Ciutadella.


Dissabte 12/06/10, a la nit anterior, es va fer un itinerari nocturn per tal d'observar els artròpodes que podrem trobar al Parc de la Ciutadella.

La Glòria Masó explica als participants a l'itinerari sobre els insectes que es podrien trobar a la nit en aquest parc urbà.
Amb les pipetes d'aspiració es poden recol·lectar els insectes de menor tamany per al seu posterior estudi.

Els insectes de major tamany, que es podien identificar pels especialistes, eren retornats una altra vegada al Parc de la Ciutadella. Només es van recol·lectar els insectes que calia observar amb la lupa binocular per a la seva identificació.

Moltes gràcies a tots els que han col·laborat per a fer possible aquest itinerari de recerca al Parc de la Ciutadella de Barcelona.