Imatges de la BioBlitzBcn2010 al ZooDissabte 12/06/10 a les 20:30 h s'iniciava l'itinerari de recerca d'aus de la BioBlitzBcn al Zoo de Barcelona.  A la visita hem pogut comptar amb l'Anna Martínez i l'Àlex Mascarell, especialistes en aus del Zoo de Barcelona.
El Zoo ha obert les seves portes als actes de la BioBlitz, per tal de poder observar les aus autòctones que hi viuen de forma lliure. 


A la fotografia de sota, podeu veure un bernat pescaire, Ardea cinerea, que ha establert al Zoo de Barcelona una colònia d'uns 80 nius, la més gran de Catalunya. El bernat és una au migratòria que, com moltes altres, està adquirint hàbits sedentaris. Així, en veureu molts a la primavera i a l’estiu, però també ara a l’hivern. Això es deu principalment a que troben noves fonts d’aliment estables durant tot l’any però també hi ha qui apunta els efectes del canvi climàtic, que dóna hiverns més benèvols. El mateix passa amb altres Ardeids que podreu veure habitualment al Zoo, doncs hi nien, com són el martinet blanc, Egretta garceta (al Zoo hi ha una mitja dotzena de nius), i l’esplugabous, Bubulus Ibis (prop d’ una desena de nius, segons els anys).
Amb uns prismàtics hem pogut observar les tres espècies d'Ardèids citades: el bernat pescaire, el martinet blanc i l'esplugabous.

Després, l'Anna i l'Àlex ens han explicat el programa d'anellament científic que es realitza al Zoo.


L'Àlex ens ha ensenyat com s'anella un gavià argentat, a cada pota té una anella de colors i codis diferents per tal de fer el seguiment del creixement i estat d'aquest ocell.

Es medeixen les ales i s'anoten en una taula de seguiment.

I després, hem fet un passeig pel Zoo observant els ratspenats, amb l'ajuda del "Bat Tune", un aparell que transforma els ultrasons que emeten aquests mamífers voladors, en sons audibles per a nosaltres.


Moltes gràcies a tots els que han col·laborat per a fer possible aquest itinerari de recerca al Zoo de Barcelona.